Ötvenhét milliót követel Szögi Lajos családja – ma kezdõdik a kártérítési per

Szerdán kezdõdik Szögi Lajos családjának kártérítési pere a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon. A nyolc vádlottat perelték be, akiket a 2006-ban agyonvert tanár ügyében ítéltek el korábban.

A néhai Szögi Lajos három gyermeke, felesége, szülei illetve nagymamája március 1-jén nyújtott be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságra keresetlevelet. A család hét tagja összesen 57 millió forint nem vagyoni kártérítést, és az autójukban okozott kár megfizetését követeli. A per szerda reggel kezdõdik Nyíregyházán.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én a Borsod megyei Olaszliszkán gyermekei szeme láttára verték agyon, miután autójával elsodort egy kislányt, akinek nem esett komoly baja. A tanár megállt, hogy meggyõzõdjön arról, hogy a gyerek sértetlen-e. A vélt baleset miatt összesereglõ hozzátartozók kirángatták a középkorú férfit az autójából és agyonverték.

A bûncselekmény nyolc vádlottját különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte el korábban a bíróság. Közülük hárman életfogytig tartó fegyházbüntetést, a többiek 10-17 év fegyház-, illetve börtönbüntetést kaptak.