Ötvenezerért verték, kötözték meg a férjet

Ismét brutális rablás áldozata lett egy házaspár, ezúttal Hajdúsámsonban. Mint Sápi Tibor, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, az egyelőre ismeretlenek csütörtökön hajnalban támadtak rá a családra.

A férj – elmondása szerint – a konyhában aludt, amikor három óra előtt arra figyelt fel, hogy kutyájuk gyanús vehemenciával ugat, illetve az ajtónál valaki matat.

Ami jár…
A rablás bűntett elkövetôjét a törvény alapján 2-8 évig terjedô szabadságvesztéssel sújthatja a bíróság.
Súlyos sérülés

Felkelt, felvette ágy mellől a vasvillát, és kiment, hogy elriassza az esetleges nemkívánt vendéget – tájékozatott Sápi Tibor. Az udvaron 4-5 alak állt. Egyikük kicsavarta a kezéből a villát majd földre lökték és rugdosni kezdték. Ezután betuszkolták felesége szobájába, ahol előbb a nőt az ágyra fektettek, majd a férjet – megkötözve – úgyszintén. Pénzt követeltek tőlük, s a fenyegetésre a házaspár elárulták annak helyét. A rablók 50 ezer forinttal távoztak.

Az elsődleges orvosi vizsgálat alapján a nő nyolc napon belül, férje azon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség csoportosan elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Ra.L.