TV-n keresztül küldött halálos fenyegetést a rivális bandatagnak

A rendőrség letartóztatott egy taiwani gengsztert, aki az egyik helyi televízió adásában üzente meg riválisának, hogy megöli, amikor leközelebb találkoznak, írta pénteken a Taipei Times című lap internetes oldalán. A felvétel még hétfőn került adásba az egyik helyi kábeltelevízióban, majd kedden több adó is megismételte azt.

A gengsztert csütörtökön őrizetbe vette a rendőrség, és rögtön az egyik rendőrőrsre szállították kihallgatásra. Többek között azt szeretnék megtudni: hogyan lépett kapcsolatba a televízióval.

A TVBS nevű adó még héfőn adta le a sok vitát kiváltó felvételt, amin Chou Cheng-bao golyóálló mellényben, kezében pisztollyal üzente meg ellenségének: ha legközelebb találkoznak, megöli. A férfi a Mennyei Út nevű szervezetnek a tagja, és két héttel korábban már megpróbált végezni vetélytársával, aki szintén a banda tagja. A Mennyei Út egyike a három legnagyobb taiwani bandának.

A tv adó először azt állította, hogy a felvételt a gengszter saját maga készítette és utána elküldte nekik, de szerdán már elismerték, hogy egyik munkatársuk vette fel a halálos fenyegetést. A TVBS azonnal el is bocsátotta a riportert és annak közvetlen főnökét. A riportert a rendőrség őrizetbe vette.

A rendőrök egyébként már kedden, a felvétel tanulmányozása után úgy gondolták, hogy profik csinálták a felvételt, de erre nem volt elég bizonyítékuk. A rendőrséget szerdán értesítette a tv csatorna, hogy belső vizsgálatuk kiderítette: egyik munkatársuk részt vett a felvétel elkészítésében.

A médiahatóság jelezte: az adó kemény büntetésre számíthat a felvétel közzététele miatt.