Tűzvész pusztított Ungvár központi piacán

Tűz ütött ki a kárpátaljai megyeszékhely városközpontjában lévő piacon kedden este. Az árusoknak alapos okuk van azt gyanítani, hogy szándékos gyújtogatás történt – írja a Zakarpattya.net kárpátaljai internetes hírportál.

A tüzet, amelynek fészke az egyik elárusító-pavilon volt, este 8 óra után észlelték a piac önkéntes őrei, akik azonnal értesítették a katasztrófavédelmet. Mire a három járművel a helyszínre érkeztek, a lángok a piac bódésorának már tucatnyi pavilonjára átterjedtek. Az ungvári katasztrófavédelem egységeinek sikerült lokalizálni a tüzet, ám a fémkonténerekben tárolt áru teljesen megsemmisült.

A piac kereskedői az újságíróknak elmondták, hogy a tűz kitörésekor több gyanús személyt láttak ólálkodni a bódék között. Üldözőbe is vették őket, ám végül egyiküket sem sikerült elfogniuk. A károsultak azt állítják, hogy szándékos gyújtogatás történt, melynek megrendelői ráadásul szerintük nem mások, mint a város önkormányzatának vezetői. Az ungvári Zöld piac ugyanis kárpátaljai megyeszékhely egyik legfrekventáltabb helyén található, és már régen szálkát jelent a város vezetőinek szemében, akik már 2006-ban rendeletet adtak ki a bódésor felszámolására, ám a lakosság ellenállása egyelőre megmentette a közkedvelt piacot.

Az ungvári Zöld piac több mint 200 kereskedőnek nyújt munkaalkalmat, akik a tűz miatt szerdán tüntetni kezdtek a városháza előtti téren.