Tűzvész: ha megteheti, segítsen!

Lukács Laci
Lukács Laci
Debrecen – Ismét összefogásra hívjuk a Napló olvasóit. Ezúttal a február 26-án kigyulladt Fényes udvari tízemeletes lépcsőház lakói számára kérjük a segítséget.

Most azonban nem ajándékokat, ruhákat, könyveket kérünk olvasóinktól és nem egy-egy kiválasztott családnak.

A koncert március 30-án este lesz a Lovardában. A négyórás műsorban amatőr zenekarok; az Acoustic Gallery; Lukács László (Tankcsapda); és P. G. csoport feat. Lukács Laci lépnek föl.

Azt szeretnénk, hogy mind a 44 károsult család mielőbb vissza tudjon térni otthonába. Ehhez azonban nem csak a lakásokat kell rendbehozni, hiszen a tűz elpusztította a vezetékeket, megégtek a közös helységek és egy helyütt a betonfal is károsodott. A közös helyiségek rendbetételének költsége a társasházi képviselő előzetes fölmérése, valamint a javításra ajánlatot tevő vállalkozók jelzései alapján elérheti a 15 millió forintot. A négy lépcsőházat magába foglaló társasháznak pedig ezidáig összesen hárommilliója van…

Nem felejthető

Emiatt úgy gondoltuk, hogy az egész közösséget próbáljuk meg segíteni olvasóinkkal közösen. Március 30-án lesz az a segélykoncert a Lovardában, ahol többek közt fellép Lukács László, a Tankcsapda frontembere is. Valószínűleg nem kell bemutatni Debrecen és az ország alternatív zenéjének legnépszerűbb zenészét. Lukács Laci épp Újpesten forgatott egy klipet, amikor telefonon beszéltünk vele.

– Ha valaki képes segíteni, márpedig úgy érzem, hogy én képes vagyok, az segítsen. Az a minimum, hogy ezt megteszem – mondta, amikor megemlítettük, hogy gyorsan rábólintott a segélykoncert ötletére. Hozzátette, hogy nem sokszor vállalják ilyes alkalmakon a fellépést, mégpedig azért, mert gyakran jótékonyságnak álcázott pénzszerzésbe ütköznek. Lukács Laci egyébiránt gyakran jár a tízemeletestől nem messze ívelő felüljárón. Azt mondta, hogy a kiégett, kormos falak látványát nem lehet elfelejteni. S hogy miért játszik egyedül? Mint kiderült, a Tankcsapda másik két tagja is vállalta volna a fellépést, technikai okok miatt gitározik egymaga. Pontosabban csak egy ideig: fellép ugyanis a P. G. csoport is, s az ő fellépésükben is vállalt szerepet Lukács Laci. Mert a Tankcsapda előtt ebben a formációban játszott.

A zenésszel legközelebb március 22-én, csütörtökön beszélünk, mégpedig a kiégett lépcsőházban találkozunk. Mint kiderült ugyanis: kíváncsi a tűz következményeire.