Tuzséron mindig szebb a tavasz

Az újonccsapat vezetői azt szeretnék, ha meg tudnák ismételni őszi remek szereplést, de ezügyben egyáltalán nem lesz könnyű dolguk a szombaton kezdődő tavaszi szezon során. A csapat őszi szereplése [.pdf – 34KB]

Üde színfoltja volt ősszel az NB II-es futballbajnokságnak a Tuzsér Erdért SE, amely újonc létére végig az élmezőnyben tanyázott, és csak az utolsó fordulóban csúszott le a dobogóról. Magasan tehát a léc, de mint Révész Attilaedzőtől megtudtuk, a téli felkészülés optimálisnak nevezhető. Erre az első visszajelzés a szombati, kecskemétimeccs lesz.

Révész Attila:Ugyan a konkrét választ csak a meccsek eredményei adják meg arra, hogy miként sikerült a felkészülésünk, de a tervezett munkát elvégeztük, most azt mondhatnánk: remekül dolgoztak a fiúk. Mégsem vagyunk felhőtlenül boldogok, mert a hajrában több kulcsemberünk is kiesett sérülés miatt: Göncznek részleges szalagszakadása van, Szilágyinak a műfüves torna helyosztóján eltört az arccsontja, Krajnc pedig lovaglóizom húzódással bajlódik. Utóbbi kiesése azért is fájdalmas, mert csökkent a kötelezeően bevetendő 21 éven aluli játékosaink létszáma.

KM: – Csalódás lenne, ha nem sikerülne megismételni a jó őszi szereplést? Előjelnek azért nem rossz, hogy az utóbbi két NB III-as esztendőben rendre tavasszal teljesített jobban a Tuzsér.
Révész Attila:Mégpedig azért, mert a téli felkészülésünk rendre jól sikerült. Most is, majd kiderül, hogy ez mit ér a másodosztályú mezőnyben. Nagyon nehéz lesz megismételni az őszi produkciónkat, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy most már komolyabban vesznek bennünket és tavasszal mindig öldöklőbb a harc a pontokért, mint a bajnokság első felében.

KM:Ha az edzőmeccseken hasonszőrű vagy magasabban jegyzett csapatokkal találkoztak, akkor rendre kevés gólt szereztek és kaptak. Ilyen Tuzsérra lehet majd számítani a tavasszal?
Révész Attila:Ami a kapott gólokat illeti, remélhetőleg igen. Nyilvánvaló, hogy a gólszerzésben előrébb szeretnénk lépni, jó lenne, ha még agresszívebb elöl pedig kombinatívabb lenne a csapat.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek