Friss hírek

2011.05.05. 18:09

Sporthírek - rali: Solberg nyerte a bemelegítést

<p>Pénteken kezdődik az Olasz Rally Szardínia szigetén. A versenynek magyar indulói is lesznek.</p>

Csütörtökön a hivatalos mért bemelegítő futamon próbálták ki magukat a versenyzők, és sor kerül az ünnepélyes rajtra is. Az edzésen a norvég Petter Solberg Citroen DS3 WRC-je tette meg a leggyorsabban, 1:45.4 perc alatt a 2.06 kilométeres Monte Pinu szakaszt.

A második legjobb időt a Ford-csapat finn versenyzője, Jari-Matti Latvala érte el (1:46.1); harmadik egy M-Sport Stobart Fiestában Mads Ostberg lett, a negyedik helyet az előző két szakasz győztese, a Citroen-csapat tagja, Sebastien Ogier végzett.

A világbajnok Sebastien Loeb csak a kilencedik időt ért el, de ebből kár lenne messzemenő következtetéseket levonni, mert azok közé tartozott, akik nem törekedtek a legjobb időeredmény elérésére, hogy óvják autójukat a romló minőségű murvás úton.

A futamnak két magyar résztvevője lesz: ifj. Érdi Tibor és Táborszki Attila egy Mitsubishi Lancer EVO IX-cel, Turán Frigyes és Zsíros Gábor egy Ford Fiesta S2000-rel indul.

A világbajnokság ötödik versenye előtt - a svéd, a mexikói, a portugáliai és a jordániai futamok után - Loeb vezet a pontversenyben 74 ponttal, Hirvonen a második 72 ponttal, Ogier 69 ponttal harmadik, Latvala 66 ponttal negyedik.

-Független Hírügynökésg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!