Tűzoltó tanfolyam Putnokon

Putnok – Harmincöt órás Ifjúsági tűzoltó tanfolyam vette kezdetét a putnoki Serényi Béla Mezőgazdasági Szakközépiskolában június 20-án.

A Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében induló képzést, amelyen a rendészeti tagozatos osztály vesz részt, Szent-Királyi László tűzoltó ezredes, kirendeltség-vezető nyitotta meg. Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokat a Kazincbarcikai és az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai tartják.

A tanfolyam elméleti óráin a 10. évfolyamos diákok betekintést nyernek a tűzoltóságok feladatrendszerébe, megismerkednek a speciális technikai-eszközeivel és védőfelszereléseivel, majd megtanulják az égéselmélet, az oltóanyag ismeret, valamint a tűzoltás taktikai alapjait is. A tantermi oktatásokat gyakorlati képzés követi, amely során szerelési fogásokat sajátítanak el a résztvevők.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s