Tűzoltó nyílt nap a gyermeknapon, a biztonságkultúráért

Akt.:
Tűzoltó nyílt nap a gyermeknapon, a biztonságkultúráért
Miskolc – Sok százan vettek részt a gyermeknapi tűzoltó nyílt napon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyermeknap alkalmából idén is nyílt napot rendezett, melynek keretén belül a megye kilenc hivatásos tűzoltó-­parancsnokságán és öt katasztrófavédelmi őrsén kívül tíz önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott a rendezvényhez.


Így dolgoznak a lánglovagok

A nyílt nap célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, valamint a katasztrófavédelmi közösségi szolgálat népszerűsítése volt.

Az érdeklődő gyermekek és családtagjaik délelőtt tíz órától tekinthettek be a tűzoltók mindennapjaiba, melynek során megismerkedhettek a technikai eszközeikkel, gépjárműveikkel, védőfelszereléseikkel, továbbá információt kaphattak a katasztrófavédelemnél teljesíthető közösségi szolgálattal kapcsolatban.

A gyermekek nagy érdeklődéssel „próbálták ki” a tűzoltó gépjárműveket, és tekintették meg a próbariasztásokat, amelyekkel nem mindennapi élményekkel gazdagodtak. A tűzoltósisak felpróbálásán kívül nagy sikert aratott a gyorsbeavatkozó sugár kezelése is úgy a fiúk, mint a lányok körében.

A rendezvény idén is nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan ma is több százan látogattak el a megye tűzoltólaktanyáiba.

– ÉM –
hirdetés


hirdet�s