Tűzoltási gyakorlat az MVK Zrt. telephelyén

Tűzoltási gyakorlat az MVK Zrt. telephelyén
Tűzoltási gyakorlat az MVK Zrt. telephelyén
Miskolc – A Tűzoltóság és az MVK munkatársai közös tűzoltási gyakorlatot tartottak az MVK Zrt. központi telephelyén.

A gyakorlat során a tűzoltók egy kiégett autóbusz utasterében egységtüzet gyújtottak (egy fém tálcába olyan folyadék keveréket öntöttek, aminek az égési tulajdonságait és a szükséges oltási teljesítményt a keverési aránnyal tudják beállítani).

A tűzoltók bemutatták a tűz szakszerű eloltását, majd a tüzet újra gyújtva, az oltási gyakorlatot  az MVK Zrt. munkatársai a tűzoltók felügyelete mellett megismételték.

Az elmúlt időszakban 2 tűzesete volt az MVK Zrt.-nek. 2009 őszén a szirmai felüljárónál egy menetrend szerint 3-as viszonylaton közlekedő Neoplan típusú autóbusz motortere gyulladt ki. A másik tűzeset 2010 márciusában történt, amikor egy Ikarus 435-ös autóbusz a Sajórajáró úti megállóhelyen a csuklónál füstölni kezdett, és sajnos szinte teljesen ki is égett. A mostani gyakorlatot is ezen a kiégett buszon tartották.

A 9/2008 sz. ÖTM rendeletnek megfelelően társaságunk minden évben tart tűzoltási oktatást, így felkészítve kollégáinkat a lehetséges tűzesetekre és azok kezelésére. Idén az elméleti képzés mellett gyakorlatra is sor került. Gyakorlatainkat a költséghatékonyság jegyében tartjuk, melyeket a selejtezés előtt álló – később már nem felhasználható – tűzoltó eszközökkel végezzük.

Címkék: , , , ,