Tüzijáték Miskolcon egy napos késéssel

Több mint ezer ember látta az augusztus 20-ra meghirdetett, ám a viharos idő miatt elhalasztott tűzijátékot Miskolcon. Kedden nem esett. Az este 9 órakor kezdődött látványosság húsz percig tartott, két helyszínről, a Városház térről és az Avasi torony mellől lőtték fel a rakétákat.

Augusztus 20.-án a meteorológiai előrejelzések szerint vihar közeledett a borsodi megyeszékhely felé, ezért a szervezők a katasztrófavédelmi igazgatósággal konzultálva úgy döntöttek, elhalasztják a programot. Végül a vihar elkerülte a várost.

A szervezők nemcsak az időjárás miatt voltak óvatosak. A tavalyi budapesti tragédiából okulva a helyszínre is figyeltek.
Az idén nem a korábban megszokott helyen, a Diósgyőri Várban tartották meg a tűzijátékot, hanem a belvárosban, a Városház téren. Ennek oka az, hogy a szervezők úgy ítélték meg, a várból kivezető szűk utcákon és a belvárosba vezető egyetlen, négysávos úton – ha valami indokolná – nehezen tudná több ezer miskolci gyorsan elhagyni a helyszínt. A belvárosi helyszín viszont ilyen szempontból sokkal biztonságosabb.