Tűzesetek a cigaretta miatt

Miskolc, Edelény – Az elmúlt hetekben többször fordult el a dohányzással összefüggő tűzeset.

Június 23-án Miskolcon, egy Hajós Alfréd utcai társasház erkélyén tárolt anyagok fogtak tüzet, míg 28-án egy Középszer utcai lakás gyulladt ki. Ugyanúgy dohányzással hozható összefüggésbe az a káreset, amely egy edelényi társasház lakásában történt június 30-án. Személyi sérülés egyik esetben sem történt és jelentősebb anyagi kár sem keletkezett, azonban a még izzásban lévő cigarettacsikk eldobásának komoly következményei is lehetnek.

A dohányzás, mint tűzveszélyes tevékenység, kiemelt veszélyforrásnak tekinthető úgy a szabad környezetben, mint otthonunkban, hiszen egy eloltatlan cigarettacsikk akár tüzet is okozhat!

A társasházak ablakán kidobott, izzó dohánynemű a lentebb lévő erkélyekre eshet, vagy a huzat egy másik lakás ablakán befújhatja!

A háztartásban keletkező tüzek többsége emberi figyelmetlenségre, gondatlanságra vezethető vissza, azonban odafigyeléssel és tudatos magatartással az esetek jelentős része megelőzhető lenne, hívja fel a figyelmet a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

ÉM