Friss hírek

2010.05.05. 13:46

Informatikai fejlesztés a veszprém megyei könyvtárban

<p>12 millió forintot nyert informatikai fejlesztésre a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közmûvelõdési Intézet. A pénzbõl egy vakok számára hasznos nyomtatót is beszereznek, ami a hagyományos betûket Braille karakterekké alakítja.</p>

Tíz darab asztali és 10 darab hordozható számítógépet is vásárolnak a pályázaton nyert uniós támogatásból. Eddig a könyvtár bérelte a legtöbb számítógépet, most lehetõség nyílik lecserélni az ötéves munkaeszközöket. Ezenkívül új kiadványkezelõ szoftvereket vásárolnak és kiépítik a vezeték nélküli internetet is a könyvtárban.

Beszereznek egy olyan úgynevezett vaklátó nyomtatót, mely a Braille karaktert hagyományos betûkké alakítja és fordítva. Ez a gép csaknem három millió forintba kerül - tájékoztatott Pálmann Judit az intézmény igazgatója. Ez fõleg a hivatali ügyek intézésében nyújthat segítséget a vak és gyengénlátó embereknek. A könyvtárban már van olyan eszköz, mely nagy népszerûségnek örvend a vakok körében, ennek lényege, hogy felolvassa a gépbe helyezett szöveget.

A 12 millió forintos eszközbeszerzés október végéig valósul meg a könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!