Tűz egy marhatelepen Hajdúböszörménynél – körülbelül 40 milliós a kár

A szakértők első becslése szerint körülbelül 40 millió forint kár keletkezett azon a marhatelepen, ahol vasárnap késő délután keletkezett tűz Hajdúböszörmény határában, Hajdú-Bihar megyében. Egy szénával teli fémszerkezetes szín teljesen leégett, ebben több mint 1600 kockabálát tároltak. Egy másik ilyen szín is van a telepen, a tűzoltók most azon dolgoznak, hogy ezt megvédjék a tűztől.

A szín mellett a lángok martalékává vált egy nagyobb széna- és egy szalmakazal, ezeknél összesen több mint 1400 körbála semmisült meg. Egy harmadik kazal is kigyulladt. A telepen 6 nagy kazal volt, ezek közül három egyelőre ép.

Továbbra is körülbelül 50 tűzoltó 13 autóval próbálja megfékezni a lángokat, munkájukat erős szél és vízhiány nehezíti. Emberek illetve állatok nincsenek veszélyben, az állattartáshoz használt épületek körülbelül 500 méterre vannak a tűztől. Az oltás várhatóan késő estig tart, az utómunkálatok pedig akár hétfő hajnalig is elhúzódhatnak. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A telepnél gomolygó füstöt több kilométer távolságból is látni lehet.