Tűz az Avason: idejében érkeztek a tűzoltók

Tűz az Avason: idejében érkeztek a tűzoltók
Tűz az Avason: idejében érkeztek a tűzoltók - © Fotó: Mészáros Zsolt
Miskolc – A legfontosabb: senki sem sérült meg, a lángok nem terjedtek át a lakásra.

Használati tárgyak égtek – hogy mi okból, azt a szakértőknek kell megállapítaniuk – egy hetedik emeleti lakás erkélyén, Miskolcon, az Avas sűrűn lakott területén, a Klapka György utcában.

Hűtötték a homlokzatot

A tűzoltók minden esetben a legkomolyabb készültséggel kezelik az ilyen eseteket, mert senki sem szeretne még egy olyan paneltüzet, mint a három ember halálát okozó hat évvel ezelőtti. Saját szemünkkel győződhettünk meg arról, hogy a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonul a riasztást követően. Egyébként egy ott lakó értesítette a tűzoltókat.

A lánglovagok végülis két vízsugárral és a magasba emelő segítségével kéziszerszámokkal rövid időn belül eloltották a tüzet az erkélyen, így a lángok nem terjedtek át a lakórészekre. A biztonság kedvéért vízsugárral hűtötték az épület homlokzatát. Az oltást követően az egész épületet is átvizsgálták. A műveletek idejére negyven lakónak kellett elhagyni az épületet, de ők is hamar visszatérhettek otthonaikba.

Szigorúbb szabályokat

Az egyik közelben lakó kérdésünkre elmondta, hogy az ominózus halálos tűzeset óta kissé félnek az ilyen esetektől. De ők a lépcsőházukban vigyáznak is egymásra, figyelnek arra, hogy a szomszédban nem történik-e valami baj. Véleménye szerint szigorúan szabályozni kellene, hogy mit lehet az erkélyeken tartani.

ÉM-SZB


Örkényi Viktor olvasónk képei:

1


További képek az avasi tűzről:

20151116_114026_resized


Mészáros Zsolt felvételei:

avas6

tuz_avas1

hirdetés
hirdet�s