Tűz a Testnevelési Egyetemen – Mocsai: pénteken folytatódik az oktatás

Akt.:
Budapest, 2015. október 15. A drónnal készült felvételen a Testnevelési Egyetem leégett atlétikai csarnoka 2015. október 15-én. A háromezer négyzetméteres csarnokban ezen a napon hajnalban keletkezett tűz, az épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.
Budapest, 2015. október 15. A drónnal készült felvételen a Testnevelési Egyetem leégett atlétikai csarnoka 2015. október 15-én. A háromezer négyzetméteres csarnokban ezen a napon hajnalban keletkezett tűz, az épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. - © MTI Fotó: Ruzsa István
Budapest – Csütörtökön rektori szünet van a Testnevelési Egyetemen az atlétikai csarnok leégése miatt, pénteken folytatódik az oktatás – mondta Mocsai Lajos, az intézmény rektora az M1 aktuális csatornán közvetített rendkívüli sajtótájékoztatón csütörtökön.

Hozzátette, a legfontosabb feladat az órarend átalakítása és az órák szétosztása egyéb intézményekbe. Már több kerületi intézmény felajánlotta, hogy ott megtarthatják az órákat – hangsúlyozta.

Mocsai Lajos közölte az MTI tudósítójával: a tűzvészben több elhunyt és élő sportoló emléktárgya is megsemmisült. Így a többmillió forintos kár mellett jelentős eszmei kár is érte az intézményt, a magyar sportot.

Csütörtökön nemzetközi szimpóziumnak is otthont adott volna a Testnevelési Egyetem, ám ezt le kellett mondani.

A rektor kitért rá, hogy a leégett csarnok többfunkciós volt, így a legfontosabb, hogy a részfeladatokat mielőbb kiszervezzék a segítséget nyújtó intézményekbe, hogy mielőbb folytatódhasson az oktatás.


te3

Tűz Budapesten, az Alkotás utcai Testnevelési Egyetem atlétikai csarnokában, amely kigyulladt 2015. október 15-én hajnalban. A csarnok teljes terjedelmében ég, a tűz a szomszédos épületre is átterjedt. | MTI Fotó: Mihádák Zoltán


Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az MTI-nek elmondta: a legfontosabb, hogy emberi életben nem esett kár, és a környéken élőknek sincs okuk az aggodalomra.

Kiemelte azt is, hogy a nagy múltú intézmény minden segítséget megkap az önkormányzattól. Az első lépések egyikeként a közeli MOM Sportközpontban jövő szeptemberig, heti négy napon át, heti összesen 25 órában tudnak átvállalni az egyetemtől oktatási feladatokat. A szintén közeli ELTE Tanítóképző Karon pedig a nagyelőadói termet tudják átadni használatra.


te2

Tűzoltók dolgoznak Budapesten, az Alkotás utcában a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnokánál, amely kigyulladt 2015. október 15-én hajnalban. A csarnok teljes terjedelmében ég, a tűz a szomszédos épületre is átterjedt. A háromezer négyzetméteres csarnok teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. | MTI Fotó: Lakatos Péter


Tűz a Testnevelési Egyetemen – Kidőlt az épület egyik fala

Budapest – A Testnevelési Egyetem Alkotás utcai atlétikai csarnokában keletkezett tűz után az épület egyik fala mintegy tíz métert hosszan kidőlt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtök délelőtt a honlapján.

A tűzoltók egy vízágyúval és öt vízsugárral a még izzó és füstölő részek oltásán dolgoznak – írták.

A csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – közölte korábban Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.


te1

Tűzoltók dolgoznak Budapesten, az Alkotás utcában a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnokánál, amely kigyulladt 2015. október 15-én hajnalban. A csarnok teljes terjedelmében ég, a tűz a szomszédos épületre is átterjedt. | MTI Fotó: Mihádák Zoltán


Tűz a Testnevelési Egyetemen – Már nem lángol az atlétikai csarnok

Budapest – Körülhatárolták a tüzet, már nem lángol a budapesti Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka – tájékoztatta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök reggel az MTI-t.

Az Alkotás utcai csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – közölte a szóvivő. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.

A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat – tette hozzá. Senki nem sérült meg.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s