Tűz a Testnevelési Egyetemen – Befejezték az oltást a tűzoltók

Budapest, 2015. október 15. A Testnevelési Egyetem leégett atlétikai csarnoka 2015. október 15-én. A háromezer négyzetméteres csarnokban ezen a napon hajnalban keletkezett tűz, az épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.
Budapest, 2015. október 15. A Testnevelési Egyetem leégett atlétikai csarnoka 2015. október 15-én. A háromezer négyzetméteres csarnokban ezen a napon hajnalban keletkezett tűz, az épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – Gyakorlatilag befejeződött a Testnevelési Egyetem Alkotás utcai atlétikai csarnokában keletkezett tűz oltása – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön kora délután az MTI-t.

Kisdi Máté elmondta: már csak két egység maradt a helyszínen, hogy megakadályozzák az esetleges visszagyulladásokat.

Közölte: a sportcsarnok épülete életveszélyessé vált, tetőszerkezete már korábban beszakadt, így a falakat jelenleg nem tartja semmi, az egyik fal egy tíz méteres szakaszon le is omlott.

Hozzátette: lezárták a területet.

Hangsúlyozta azt is, hogy tart a tűzvizsgálati eljárás, a szakértők annak végén tudják majd megmondani, hogy mi okozta a tüzet.

Kisdi Máté korábban az MTI-nek elmondta: a háromezer négyzetméteres csarnok hajnali öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett. Hatvan tűzoltó dolgozott az oltáson tíz gépjárművel és tizenhat vízsugárral.

A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat – tette hozzá. Közölte: a helyszínen nem sérült meg senki.

– MTI –


Fotók: Leégett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka

Az Alkotás utcai csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. A tűzvészben több elhunyt és élő sportoló emléktárgya is megsemmisült.