Tűz a Romkertben – közveszély-okozás miatt nyomoznak

Közveszély-okozás miatt nyomoz a fővárosi rendőrség a kedd hajnalban felgyújtott Romkert söröző kapcsán – mondta el a Független Hírügynökségnek Bálint Gabriella, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Hozzátette, hogy a tűzvizsgáló elsődleges véleménye szerint szándékos gyújtogatás történt, a szemtanúk két embert láttak elfutni a robbanást követő pillanatban, őket még keresik a rendőrök.

Kedd hajnalban kisebb robbanás történt, majd lángba borult a Döbrentei téren, a Rudas Gyógyfürdő mellett lévő Romkert kerthelyisége és söntéspultja. Egy környéken sétáló férfi azonnal az égő épülethez rohant, és kirángatta a biztonsági őrt a lángok közül, közben két fiatal, német turista is a sérült segítségére sietett. A 48 éves csömöri férfi testének 95 százaléka megégett, a mentők több mint egy órán át a helyszínen küzdöttek az életéért, majd a Szent Isván Kórházba szállították, állapota válságos.

Miután a tűzoltók a lángokat eloltották, a leégett épület közelében egy vödör benzint és egy farúdra csavart rongyot találtak.