Tűz a faluházban

Leégett a bodrogkeresztúri faluház, a hegyközségi iroda, a helyi iskola tornaterme és a fogorvosi rendelő is, miután szerda este kigyulladt az épületegyüttes. A tűzben senki sem sérült meg, de az anyagi kár elérheti a 200 millió forintot. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet – mondta el a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A tűzoltók a legmagasabb, 5-ös kiemelt riasztást kapták szerdán este miután kigyulladt a Borsod megyei Bodrogkeresztúr faluháza. A tűz hamar átterjedt az ugyanebben az épületben lévő hegyközségi irodára és a fogorvosi rendelőre. Az épület teljesen leégett. A helyi iskola tornatermének 3/4 részét is elpusztították a lángok. A tűzoltóknak ugyanakkor sikerült megmenteniük a közelben lévő polgármesteri hivatal épületét.

A tűz oltására Nyíregyházáról, Tiszaújvárosból, Miskolcról, Szerencsről és Sátoraljaújhelyről 12 járművel 50 tűzoltó érkezett.

Az anyagi kár az első becslések szerint 160 és 200 millió forint közé tehető – ezt Májer József, Bodrogkeresztúr polgármestere mondta el a Független Hírügynökségnek.

A tűzben senki sem sérült meg. Egyelőre nem lehet tudni, hogy baleset vagy szándékos gyújtogatás történt.