Átutalásra ösztönző nyeremény

A Kelet-Magyarország és a Szabolcs Takarékszövetkezet közös akciója is felhívja a figyelmet arra, hogy egyszerűbb és időkímélő megoldás számláról fizetni a napilapunk előfizetését.

Az együttműködés lényege: aki a szövetkezetnél vezetett számláról rendezi előfizetési díját, túl azon, hogy időt, pénzt, energiát spórol meg, most egy nyereménysorsoláson vesz részt, amelyen 70 ezer forint értékben lakássötétítő rendszert nyerhet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legnagyobb takarékszövetkezete a Szabolcs Takarékszövetkezet, mérlegfőösszege közel 13 milliárd, betétállománya mintegy 11 milliárd, hitelállománya pedig 7,7 milliárd forint. Gazdálkodása kiegyensúlyozott és eredményes, 2005 első hét hónapjában már csaknem 100 millió forint nyereséget ért el.

Új kirendeltségek

Közel 4 ezer kis- és középvállalkozói valamint több mint 8 ezer lakossági bankszámla vezetésével jelenleg tíz településen kínálunk ügyfeleink számára teljeskörű pénzügyi szolgáltatást – jelzi a forgalom nagyságát Gulyás József elnök-igazgató. A szövetkezet – teszi hozzá – eddig is igyekezett helyben kiszolgálni ügyfeleit, ezért választották jelmondatnak a következőt: „Helyben, a helyiekkel a helyiekért.”

Az utóbbi időben jelentősen növekedett azoknak az ügyfeleknek a száma, akik olyan településen élnek, ahol még nincs kirendeltsége a szövetkezetnek. Ezt látva az igazgatóság meghozta döntését, mely szerint a Szabolcs Takarékszövetkezet bővíti hálózatát és szeptember végén, október elején újabb kirendeltségeket nyit Mátészalkán, Fehérgyarmaton és Nyírbátorban.

Szövetkezetünk jó együttműködést alakított ki a működési területén lévő önkormányzatokkal, ezt támasztja alá, hogy hat településen mi vezetjük az önkormányzat számláit. Hasonlóképpen jó kapcsolatokra törekszünk az intézményekkel, egyesületekkel (legyen szó oktatásról, egészségügyről, kultúráról, sportról), s a szövetkezet anyagi lehetőségeihez mérten támogatja az ezekben folyó munkát. Az együttműködési készség legújabb jele a Kelet-Magyarországgal kötött megállapodás – utal a szövetkezet nyitottságára az elnök-igazgató.

– Nyéki Zsolt –