Túszejtés az OTP-ben – nyár végén kezdődik újra az egyeztetés a rendőrség és a sérültek között

Augusztus végén folytatódnak a tárgyalások a rendőrség és a májusban a Széna téri OTP-ben a túszejtéses bankrabláskor a rendőrök lövedékeitől megsérült túszok között. A rendőrség egy magas rangú tisztet jelölt ki tárgyalópartnerül. A sérültek ügyvédje, Magyar György a Független Hírügynökségnek elmondta, az ügy jelenlegi állása szerint vagy egyösszegű kártérítést, vagy járadékot kapnak ügyfelei.

Magyar György a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrséggel folytatott tárgyalások megakadásának mindössze az az oka, hogy a tárgyalásra kijelölt rendőrtiszt azzal a kéréssel fordult ügyfeleihez, várják meg a nyári szabadságolások végét a végleges döntéssel. A peren kívüli egyztetések minden jel szerint augusztus végén folytatódnak.

Magyar György elmondta, hogy kártérítést a lábon lőtt nő és a kézfején megsérült férfi igényel. Korábban az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti biztonsági Szolgálatának parancsnoka jogszerűnek ítélte a rendőrök fegyverhasználatát. Ezt a döntést a sérültek megfellebezték. Ezután döntött a országos rendőrfőkapitány a vizsgálat megismétléséről. Ezzel a vizsgálattal párhuzamosan zajlik a peren kívüli megegyezés. Magyar György hozzátette, hogy a kártérítési igény összegéről ügyfelei kérésére nem beszélhet, de annyit elmondhat, hogy ha nem egy összegben, akkor rendszeres járadék formájában kaphatják meg a pénzt a sérültek.

A május elején, a Széna téri bankfiókban egy férfi bankrablás közben több embert túszul ejtett, mint azt akkor a Független Hírügynökség is hírül adta. A szabadító akcióban a kommandósok lelőtték a túszejtőt, de két ártatlan ember is megsérült a lövedékektől.Sporthírek