Túszdráma a B.-A.-Z. megyei kórházban

Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház inztenzív osztályának egyik deliráló betege túszul ejtett egy másik beteget kedden este.

Kommandósok és rendőrök lepték a megyei kórház intenzív osztályának környékét kedden este, hogy kiszabadítsanak egy beteget, akit betegtársa túszul ejtett, hogy eltávozhasson az intenzív osztályról.

A valóságos krimi este 7 óra körül kezdődött, azzal, hogy az alkoholelvonás miatt intenzív osztályos kezelésre szoruló ötven év körüli férfi deleriumos, önkívületi állapotba került – mondta el az Észak-Magyarország érdeklődésére dr. Csiba Gábor a B.-A.-Z. Megyei kórház igazgató főorvosa. Mint megtudtuk, a túszejtő az elkülönítőbe vonszolta magával betegtársát.

Lepedőkből akart kötelet készíteni, hogy kimásszon az ablakon. A mintegy egy órán át tartó túszdráma végül úgy oldódott meg, hogy a nővérek, műtősök segítségével tárgyaltak a férfivel, majd az alkalmas pillanatban sikerült leszerelniük és ártalmatlanná tenniük az erős felépítésű férfit. A rendőrök pedig azonnal megbilincselték. Eljárás indul vele szemben. Elmeállapota miatt azonban a túszejtő valószínűleg még kórházi kezelésre szorul és rendőrök őrzik majd. Az ügy sorsáról és büntetőjogi következményeiről feltehetően szerdán döntenek majd.

A rendőrség szerint garázdaság történt

A Borsod Online-on olvasott információ után nem sokkal a rendőrség hivatalos verziójáról tájékoztatott dr. Gaskó Bertalan a B.-A.-Z. megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának a vezetője.

Elondása szerint a forrónyomosok azt állapították meg, hogy az intenzív osztályon egy férfi – egy ápolt beteg – valóban késsel hadonászott és fenyegetőzött, később egy idő múlva azonban az orvosok segítségével sikerült megfékezni a dühöngő pácienst

Gaskó Bertalan elmondta, hogy személyi sérülés nem történt, a férfival szemben pedig garázdaság miatt indult eljárás.