Tusványos – A Székelyudvarhely FC nyerte a TuFi futsal döntőt

Budapest, 2015. július 25., szombat (MTI) – A Székelyudvarhely FC csapata nyerte meg a Tusványosi Finálé (TuFi) futsal döntőt.

A szervezők tájékoztatása szerint a székelyudvarhelyiek kiélezett végjátékban, 3-2-re verték az első helyért rendezett mérkőzésen a marosvásárhelyi orvosi egyetem, F.R. Ady névre hallgató csapatát. A harmadik helyen az ELTE-BEAC együttese zárt, megelőzve a székelyudvarhelyi Góbékat.

Tusványosi Finálé néven a tavalyi debütálás után másodszor rendeztek futsal döntőt. A 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében a legjobb kárpát-medencei egyetemi csapatok mérték össze tudásukat szombaton. A tornán hat budapesti, illetve erdélyi együttes lépett pályára.

A TuFi előtt adták át a budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján összegyűjtött több mint 500 ezer forint értékű sportfelszerelést, amelyet idén a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ gyermekei számára ajánlottak fel a torna szervezői, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club.

A torna szervezői és résztvevő csapatok a januárban elhunyt Buzánszky Jenőre, a 2014-es torna fővédnökére emlékeztek.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s