Turul a csúcson

Turul a csúcson
Alsódobsza legmagasabb pontján állították és avatták fel a magyar mondavilág egyik legismertebb – lehet mondani – jelképünkké vált madáralakját, a turult.

Az apropót az önkormányzatiság megalakulásának tizenötödik évfordulója adta, a programon jelen volt Koncz Ferenc és Ódor Ferenc országgyűlési képviselő. A honatyák kitértek ünnepi beszédükben az elmúlt másfél évtizedben elért eredményekre, de hangsúlyt kaptak a negatívumok is, mint például a kisposták bezárásai.

Fejlődés

Bűdi Ferenc polgármester, átfogó képet adott a település tizenöt évéről, beszédében megjegyezte, Alsódobsza hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt másfél évtized alatt, infrastruktúráról alig lehetett beszélni a rendszerváltás időszakában, csupán a közvilágítás létezett, az sem kielégítő szinten. Mára kiépült a gázhálózat, megújultak a közterületek, intézmények.

A beruházásokat tekintve – folyamatban van a szennyvízhálózat megvalósulása. Az elért eredmények kapcsán megjegyezte, a lakosság büszke lehet arra, hogy alsódobszainak vallhatja magát. Az ünnepi eseményen jelen voltak a környező helységek első emberei, továbbá Májer József a Zempléni Településszövetség elnöke.

SFL