Turnén a legismertebb balett

Miskolc – A Hattyúk tava szinte az egész világot végigutazta, most Miskolcon is látható majd.

A világ legismertebb balettje, Pjotr Iljics Csajkovszkij műve, A hattyúk tava, a klasszikus orosz balettiskola táncosainak előadásában – a Royal Russian Ballet társulata a szép Odette és a vad és szenvedélyes fekete hattyú, Odilia romantikus történetével varázsolja el a nézőket.

Az orosz balett az egész világon méltán híres és nép­szerű. A balettművészet bölcsőjét jelentő orosz iskolának gyakorlatilag nincs is méltó konkurenciája.

A Royal Russian Ballet az orosz balettiskola lényegi és meghatározó elemeit képviseli, társulatának tagjai Oroszország legjobb balettművészei közé tartoznak. A társulat szinte az egész világot végigutazta és olyan országokban aratott sikert, mint Kolumbia, Peru, Venezuela, Chile, Bolívia, Costa Rica, Ekvádor.

Március elsején

Minden idők egyik leghagyományosabb balettelőadása, amelyet Mikhail Bezzubov orosz érdemes művész tanított be a társulatnak, 2016-ban Magyarországon több városban is állomásozik: február 27-én, a Budapesti Kongresszusi Központban kezdi turnéját, mely folytatódik Szeged, Miskolc, Kecskemét, Győr, Pécs és Debrecen felé.

A hattyúk tava a Royal Russian Ballet előadásában 2016. március 1-én Miskolcon a Miskolci Nemzeti Színház színpadán lesz látható.

ÉM
hirdetés


hirdet�s