Turisztikai fejlesztés Vámosújfaluban

Ünnepélyes szalagátvágás
Ünnepélyes szalagátvágás
Vámosújfalu – A „Kiemelt turisztikai attrakciók- és szolgáltatások fejlesztése” című projekt keretén belül pénteken délután átadták Vámosújfalu Ökoturisztikai Látogatóközpontját.

Jadlóczki Lajos, Vámosújfalu polgármestere elmondta, a településen az egyedülálló fejlesztési projekten belül a meglévő Faluház bővítésével és a szomszédságában álló, szintén önkormányzati tulajdonú épület felújításával olyan ökoturisztikai látogatóközpontot és bemutatóhelyet hoztak létre, amely ismeret­átadással, szemléletformálással kívánja elősegíteni és biztosítani a Bodrogzug vidékének természeti, táji, kulturális értékmegőrzését.

Az Ökoturisztikai Látogatóközpont két termében a látogatók interaktív kiállítások segítségével ismerhetik meg a térségre jellemző élőhelyeket, azok gazdag élővilágát, valamint a terület kultúrtörténeti, néprajzi értékeit. A bemutatótermeken túl egy meglévő paraszti jellegű házból átalakított Túraszervező Központ biztosítja a Vámosújfaluba érkezők kiszolgálását.

Az átadáson részt vett dr. Hörcsik Richárd, a térség ország­gyűlési képviselője is, aki elmondta, a kormány összesen 100 milliárd forintot kíván fordítani Tokaj-Hegyalja fejlesztésére.

ÉM-BG