Turisztikai fejlesztés Mezőkövesden

Turisztikai fejlesztés Mezőkövesden
Mezőkövesd – 315,5 millió forint támogatást nyert a Hadas városrész turisztikai fejlesztésére Mezőkövesd önkormányzata, valamint konzorciumi partnere, a Mezőkövesdi Közkincstár Nonprofit Kft.

A „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” tárgyú felhívásra benyújtott pályázaton a TOP projekt során egyebek mellett kialakítanak egy látogatóközpontot, kézművesműhelyeket, valamint felújítják a Táncpajtát.

A projekt több elemből áll: egyrészt parképítést terveznek, a meglévő növényzet és idős fák megtartásával és a zöldfelület rekonstrukciójával. A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumba elvitt úgynevezett „Üstökös házat” visszaépítik, mely tájházként fog funkcionálni. Ezenkívül bútorfestő-, tojásfestő-, hímzőalkotóház kialakítását és a Táncpajta felújítását, téliesítését tartalmazza a pályázat. A felújított épületben interaktív módon mutatják majd be a Hadas történetét, továbbá egy matyó ajándékboltot, kávézót és szükséges szociális helyiségeket is kialakítanak. Ezenfelül az érintett közterületek rekonstrukciója is megvalósul.

– ÉM –