Turista osztályon utazott a miskolci delegáció Dél-Koreába – Közlemény

Miskolc – A május 19-én reggel induló és május 23-án este Miskolcra érkező delegációt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere vezette, melynek tagjai a Miskolc Holding, a Miskolci Egyetem, a BOKIK és helyi vállalkozások képviselői voltak.

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalától 4, a Miskolc Holdingtól pedig 5, azaz összesen 9 fő utazott.
Egy-egy személy utazása -a reptéri illetékkel együtt – 204.500 forintba került, minden más költséget a fogadó város, azaz Asan állt!

(A repülőjegyek ára fejenként (oda-vissza Budapest-Szöul viszonylatban) 185 ezer forint volt+ 19.500 forint reptéri illeték. )

A delegáció többi tagja – BOKIK, Miskolci Egyetem és a vállalkozások – saját költségvetésükből rendezték az utazást.

EMLÉKEZTETŐ:

Dél-koreai kezdeményezésre Asan és Miskolc polgármestere tavaly testvérvárosi megállapodást írt alá, prioritásként megjelölve a turisztikai, gazdasági és kereskedelmi együttműködési területeket. Az együttműködéshez a két város egyeteme is csatlakozott. Magyarországon Miskolc az egyetlen város, akikkel kapcsolatfelvételt kezdeményezett a világ egyik sikergazdaságának számító Dél-Korea.

A kiutazás célja az export-import kapcsolatok fejlesztése, a helyi termékek dél-koreai piaci pozíciójának megteremtése, a turisztikai és oktatási együttműködések kialakítása, az ingatlan- és közlekedésfejlesztés, valamint a helyi, térségi vállalatok, vállalkozások “helyzetbe” hozása. Dél-Korea elsősorban Miskolc élelmiszeripara, turisztikai és a gazdaságfejlesztési lehetőségei iránt érdeklődik.

– Dobos Tímea szóvivő, M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal –


A Fidesz szerint megválaszolták a kérdéseket

Miskolc – Az MSZP miskolci frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra közleményben reagált szerdán Seresné Horváth Zsuzsa, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

MSZP: Megérte-e a koreai út?

Miskolc – Hányan és kik utaztak Dél-Koreába Miskolcról? – kérdezik a miskolci szocialisták.