Turán Friciék stabilan a középmezőnyben

Világsztároknak járó figyelem övezte a Rally de Portugal csütörtök este megrendezett, pazar nyitóünnepségének szereplőit. Turán Frigyes és Zsiros Gábor az Algarve Stadionban szemet gyönyörködtető autózással mutatkozott be a nagyközönségnek, s a rally nagyjai között 2:22-es idővel a 78 indulóból 23. helyen végeztek.

Biztos vagyok benne, hogy minden sportoló álmodik arról, hogy egy zsúfolásig megtelt stadion közepén, a reflektorfényben állva, akár csak pár percig, de mindenki rá figyeljen, neki szurkoljon. Úgy érzem, nekünk ez a mai napon megadatott” – mesélt csütörtökön este élményeiről a Synergon Turán Motorsport pilótája. „A pillanatnyi elérzékenyülés után azonban gyorsan vissza kell térni a valóságba, hiszen a következő napok nem mindennapi kihívást jelentenek számunkra.

Turán Frici és Zsiros Gábor hétfő óta élesben készül a hétvégi versenyre, több mint 70 km-t teszteltek, megtanulták a pályákat, de állításuk szerint bármikor érheti őket meglepetés a gyorsasági szakaszokon.

A Bozian csapat tökéletesen kiszolgálja az autó, illetve a mi igényeinket, amiatt szerencsére egy cseppet sem kell aggódnunk, a pályák karaktere azonban ad okot némi izgalomra – de hisz’ azért vagyunk itt, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet és a lehető legjobb helyen végezzünk. Holnap visszatérünk erre, a nap végén már többet tudok majd” – nevetett a navigátor, Zsiros Gabi.