Helyi közélet

2011.10.03. 21:41

Beruházás előkészületek a miskolci Mechatronikai Parkban

Miskolc - Jó ütemben halad a mintegy 71 millió forintos EU támogatással megvalósuló beruházás.

Miskolc - Jó ütemben halad a mintegy 71 millió forintos EU támogatással megvalósuló beruházás.

Emlékezetes, - korábban beszámoltunk róla –, hogy a nyár elején zárt ülésen úgy döntött a miskolci közgyűlés, hogy nagy léptékű beruházás indulhat a megyeszékhelyen. A parkban jelentős területet vásárló nemzetközi cég befektetőivel kötött szerződés azonban titoktartási kötelezettséget tartalmazott, mely azt is magával hozta, hogy a mai, a komoly beruházások iránti várakozásban különböző találgatások indultak meg. Az nyilvánosságot kapott, hogy a Európa egyik vezető finn gépgyártó cégéről van szó. A vállalat magasépítéshez szükséges eszközöket gyárt, jelenleg 4 üzemük van a világon: kettő Európában, egy az Egyesült Államokban, egy pedig Kínában. Hét ország 65 városa közül választották Miskolcot. Huszonnégy hektárt vásároltak meg a Mechatronikai Parkban, ahol első körben körülbelül 400 munkahelyet hoznak létre. Ez egy megbízható, a világpiacon jelenlévő cég - tudtuk meg.

Beindult a munka?

Olvasónk jelezte: úgy értesült, hogy már el is kezdődtek a nagyberuházás munkálatai az ipari parkban. Először Pásztor Imrétól, a Miskolc Holding Pr-vezetőjétől érdeklődtünk, aki elmondta: jelenleg egy másik beruházás a Vízi and Co. Kft. telephelybővítése van folyamatban. Az ipari parkban a Miskolc Holding Zrt. közvetítésével a MIK Zrt-n keresztül vásárolt területet a többek között padlóburkoló anyagokat forgalmazó budapesti székhelyű , miskolci telephellyel is rendelkező vállalkozás. A helyszínen járva azt tapasztaltuk jó ütemben halad a mintegy 71 millió forintos EU támogatással megvalósuló beruházás.

ÉM-PGy


Egy másik finn

Együtt az emeléstechnika vezető cégei Együttműködési megállapodást kötött a Konecranes finn darugyártó világcég magyarországi leányvállalata, valamint a miskolci székhelyű FUX Trading Kft - adtuk hírul nemrégiben. Az együttműködés részeként a FUX Trading – mint gyártó – sodronyköteleket, fülecselt köteleket és egyéb emelőeszközöket szállít a Konecranes Kft-nek. A 100 éve alapított finn anyacég, a Konecranes a világ egyik vezető darugyártója, valamint világelső darufelújításban, karbantartásban és szervizelésben. A magyar leányvállalat 20 éve alakult, s már évek óta piacvezető Magyarországon a daruzás terén, ahol teljeskörű szolgáltatást nyújt. Dr. Barkóczi István, a FUX Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük, mi a véleménye, arról, hogy egyes információk szerint a partnercég anyavállalata készül Miskolcra. Elmondta, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja a hírt, de örülne a befektetőnek, hiszen így vélhetően a helyi vállalkozások - köztük a FUX Zrt. - beszállítóként szerephez juthatnának.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában