Tüntettek és sepregettek Miskolcon

Akt.:
MVK vonulás
MVK vonulás - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A Magyar Szakszervezeti Szövetség is kiáll az MVK munkavállalói mellett, ezt szerdán tüntetésükkel is megerősítették.

Közel kétszázan demonstráltak ugyanis a közlekedési vállalat előtt, követelve, hogy Zelenka László szakszervezeti vezetőt helyezzék vissza eredeti munkakörébe. Valamint petíciójukban azt is kérték, a cég folytassa a bértárgyalásokat az érdekképviseletekkel.

– ÉM –Demonstráció Miskolcon: a minőségi oktatásért tüntettek

Miskolc – A kormány oktatáspolitikája ellen szerveztek tiltakozást a pedagógusok Miskolcon, az oktatás teljes reformjára van szükség, hangoztatták a szónokok.

Fotókon és videókon a miskolci tüntetés

Miskolc – Hosszú sorokban vonulnak a tiltakozó tanárok Miskolcon a Herman Ottó Gimnáziumtól a Hősök teréig szerdán délután. A szakszervezetisek előbb az MVK Zrt. telephelye előtt sepregettek, demonstrálva a szakszervezeti jogok eltiprása ellen és Zelenka László érdekvédelmi vezető mellett, majd a belvárosban csatlakoztak a pedagógusokhoz. A Hősök terén több mint 5 ezren hallgatták meg a színpadon felszólalókat. Fotós és videós összeállításunk a miskolci megmozdulásról.

Társukért is sepregettek Miskolcon

Miskolc – Én is buszvezető vagyok! – kiáltotta az egyik felszólaló az MVK előtti tüntetésen szerdán.

„Fontos ügy miatt vagyunk itt”

Miskolc – „Leszóltak” a miskolci óvodákba a demonstráció miatt?

„Most itt van a helyünk, Miskolcon!”

Miskolc, Budapest – A fővárosi Teleki gimnázium tanárai is itt voltak a miskolci tüntetésen.

„Ez a bicikli már javíthatatlan!”

Miskolc – Több ezren vettek részt szerdán Miskolcon a kormány oktatáspolitikája ellen szervezett tüntetésen.

A kormány közoktatási politikája ellen demonstráltak több városban

Miskolc – A központosítás, a tananyag és a bürokrácia csökkentéséért, megfelelően előkészített reformokért, a tankötelezettség 18 évre történő visszaemeléséért, a tanári életpályamodell korrekciójáért és az oktatási rendszer bérfeszültségeinek feloldásáért, valamint a “rendszerszintű hibák” orvoslásáért demonstráltak pedagógusok, szülők, diákok és civilszervezetek képviselői Miskolcon szerda este. A tüntetésen néhány ezren voltak.

„A gyerekeimnek ne kelljen külföldön szerencsét próbálni” – Percről percre a miskolci tüntetés

Fáklyás tüntetés indult a Herman Ottó Gimnáziumtól szerdán délután. A demonstráció főszervezői a Pedagógusok Szakszervezete városi titkárai, de számos más érdekvédelmi szervezet is csatlakozott a kormány oktatáspolitikája elleni tiltakozáshoz. Az Észak-Magyarország helyszíni tudósítása a tüntetésről.
hirdetés
hirdet�s