Tüntettek a munkavállalókért Miskolcon is

Tüntetés Miskolcon
Tüntetés Miskolcon - © Fotó: Osztie Tibor
Miskolc – Közösen szervezték a szakszervezeti konföderációk a tiltakozó demonstrációt.

Miskolcon a Megyeháza és Városháza közötti területen a mintegy 600-700 fő részvételével tartott esemény békésen, ám fújjolástól, bekiabálásoktól hangosan zajlott. A szónokok kifogásolták csaknem az összes, a munkavállalókkal kapcsolatos kormánydöntést és különösen az egyeztetések módjával illetve hiányával voltak elégedetlenek. „Nem nemzeti, szakmai konzultációra van szükség” – mondta egyikük. „Keserű pedagógus, keserű gyereket nevel” – sommázta véleményét a pedagógusok képviselője. „Foglalkoztatási biztonságot!”, „Ne statisztikát – munkahelyet!” – állt többek között a transzparenseken.

Tiltakozó jegyzék

A demonstráló szakszervezetek tiltakozó jegyzéket juttatnak el a városi és a megyei vezetésnek. A jegyzék fogalmazása szerint elutasítják többek között a Munka Törvénykönyvének és a Közoktatási Törvénynek a munkavállalók hátrányára, kiszolgáltatottságának növelésére irányuló átalakítását, tiltakoznak az Országos Érdekegyeztető Tanács megszüntetése ellen. „Aki erős, megvédi magát, aki még erősebb másokat is megvéd” – fogalmazta meg a szakszervezet „ars poetica”-ját a Független Rendőr Szakszervezet képviselője.

ÉM-PGY

Tiltakozások – Vidéken is tüntettek a szakszervezetek

 Budapest (MTI) – Autós figyelemfelhívó demonstrációt tartott délután három órától négy szakszervezeti szövetség egyidőben 15 megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntettek azt követelve a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben.