Tüntettek a Fehérvár FC szurkolói

Békés demonstrációt tartottak a Fehérvár FC szurkolói kedden Székesfehérváron. A 150-200 drukker az esti szurkolói ankét előtt ezzel akarta kifejezésre juttatni, hogy kiáll amellett az irány mellett, amelyet az új többségi tulajdonos indított el. Szerintük nincs szükség a csapatot irányító gazdasági társaságban a három korábbi ügyvezetőre, akik egyébként a Fejér Megyei Bíróság első fokú ítélete szerint ismét a céghez tartoznak. Az ügyvezetők egyike szerint a tüntetés megfélemlítés volt, amivel nyomást akartak gyakorolni rájuk.

A bíróság döntését tudomásul vették, ettől függetlenül a három korábbi vezetőre nincs szükség – mondta az összegyűltek előtt Juhász László, a Videoton Baráti Kör Egyesület elnöke. Szerinte fél éve, amióta az új többségi tulajdonos új irányt indított el, rendezett, tiszta viszonyokat tapasztalnak a csapatnál.

A beszédek után a demonstráció résztvevői bevonultak a Városháza épületébe, ahol szurkolói ankéton a többségi tulajdonosnak tehettek fel kérdéseket.

A Fejér Megyei Bíróság a múlt héten helyezte hatályon kívül a Fehérvár FC Kft. taggyűlésének több határozatát. Így két kistulajdonos, a Terszol Kft. és az ÁMV Kft. továbbra is tagja csapatot irányító gazdasági társaságnak és az ügyvezető ismét a korábbi vezető, Gál László. Az első fokú ítélet ellen fellebbezett a Fehérvár FC Kft.

Viniczai Tibor, az ÁMV Kft. egyik tulajdonosa a Független Hírügynökségnek elmondta: a szakmai munkával ő soha nem foglalkozott, és nem is akadályozta azt. Az új többségi tulajdonos megjelenése után a Fehérvár FC Kft. taggyűlése olyan szerződésmódosításokról döntött, amely a kistulajdonosokat teljesen ellehetetlenítette.

A tulajdonát sem ellopni, sem erőszakkal elvenni nem hagyja – jelentette ki Viniczai Tibor, aki egyébként Székesfehérvár alpolgármestere. Szerinte a szurkolókon keresztül, megfélemlítéssel akarnak nyomást gyakorolni rájuk.

Az önkormányzat 5,9 százalékos tulajdonrészét hárommillió forintért adta el. Ugyanekkora tulajdonért Viniczai Tibor 250 milliót kér – hangzott el a tüntetésen. Viniczai arra a kérdésre, hogy ez igaz-e, azt válaszolta: üzletrésze nem eladó, és tárgyalni sem hajlandó róla.