Tüntetők zavarták meg Kóka János ünnepi beszédét

Nyolc-tíz, árpádsávos zászlóval felszerelkezett tüntető zavarta meg Kóka János augusztus 20-i, ünnepi beszédét a Liberálisok Házában hétfő délután. A demonstrálók “Kóka János nem vagy magyar, hanem hazaáruló” rigmus skandálásával próbálták félbeszakítani többször is az SZDSZ elnökét. A tüntetők végül a rendőrök hatására valamivel arrébb mentek.

Közben Kóka János ünnepi beszédében azt mondta, hogy a liberális nemzetpolitika a választás szabadságáról szól, a szabad demokraták külsőségek nélkül is hazafiak, akik a változtatás képességében látják a jövőt. Nem a politika voluntarizmusa védi meg az embereket, hanem az Észak-atlanti Szövetség, ezért ahelyett, hogy Magyarország a múlt nem működő gyakorlatain próbál javítani, az Unió felé kell nyitnia, az európai együttműködést kell választania – hangsúlyozta a politikus. Az SZDSZ egy erős, liberális közösség tagja akar lenni az EU-ban, akár a belső piacról, akár a kisebbségi politikáról, akár a közös energiastratégiáról van szó – tette hozzá.

A liberális nemzetpolitika egyik fő célja az integráció folytatása, illetve egy föderatív Európa megteremtése. A liberálisok minden tőlük telhetőt megtesznek a kisebbségiek jogegyenlőségéért, hisz az országnak nagy szüksége van a betelepülőkre. Aki dolgozik, az megérdemli a magyar állampolgárságot – közölte Kóka János.

Akik árpádsávos zászlót lengetnek, azok semmit sem tudnak Szent István örökségéről és fogalmuk sincs a türelemről – mondta végül.