Tüntetést szerveznek a lázadó miskolci tanárok

A PDSZ helyi szervezetének demonstrációja 2015 decemberében Miskolcon.
A PDSZ helyi szervezetének demonstrációja 2015 decemberében Miskolcon. - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Az egész városon átvonuló fáklyás felvonulást szervez jövő hét szerdára a Pedagógusok Szakszervezetének helyi csoportja. A tiltakozók a Herman Ottó Gimnázium tanárait és követeléseiket kívánják támogatni a felvonulással. Több szakszervezet is csatlakozik a demonstrációhoz.

Fogadóóra címmel az egész városon átvonuló tüntetést szervez február 3-án Miskolcra a Pedagógusok Szakszervezetének helyi csoportja. A tiltakozók a helyi Herman Ottó Gimnázium tanárait és követeléseiket kívánják támogatni a felvonulással – írja a Népszabadság.

Ez az a gimnázium, aminek a tanári kara nyílt levélben lázadt fel az állami oktatási rendszer ellen. Tiltakozásukhoz országszerte csatlakoztak az iskolák és a tanárok. Pilz Olivérrel, a Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnökével készült interjúinkat itt és itt olvashatja.

A tervek szerint a tiltakozás délután ötkor kezdődik, mert az új közoktatási törvény szerint délután négyig a tanároknak és a diákoknak is kötelező az iskolában maradniuk. Így viszont a látványosabb fajta, fáklyás felvonulást tarthatnak, ami a gimnázium tornacsarnoka elől a Városháza érintésével ér majd a Hősök terére.

A február 3-i tüntetéshez a PSZ mellett több más szakszervezet, az Autonómok, a zeneművészek és a PDSZ is csatlakozott, de tárgyalnak a vasutas- és közlekedési szakszervezetekkel is.

Forrás: Nol.huTovábbi hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés
hirdet�s