Tüntetések október 17-én Miskolcon: merre és mikor vonulnak a pártok?

Akt.:
Tüntetések október 17-én Miskolcon: merre és mikor vonulnak a pártok?
Miskolc – Szerdán 13 órakor megkezdődnek a demonstrációk Miskolcon. 


Egy helyen minden, amit a szerdai miskolci tüntetésről tudni érdemes ITT >>>


Miskolc – Több szervezet elhatárolódik a szerdai felvonulástól

Miskolc, 2012. október 16., kedd (MTI) – Miskolc polgármestere, a Fidesz és az LMP helyi szervezete, valamint a megyei roma önkormányzat is elhatárolódott kedden a másnapra szervezett “szélsőséges” felvonulástól. 

Aláírást gyűjt az MSZP a miskolci Avason

Miskolc, 2012. október 16., kedd (MTI) – Támogató aláírásokat gyűjt az MSZP Miskolcon, az Avason ahhoz a javaslatához, amelyben a párt kezdeményezte, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére. 

Tüntetésre tüntetések

Miskolc – A tüntetések napja lesz szerdán Miskolcon: három szervezet is demonstrál az Avason.

„Igazságok feszülnek igazságok ellen”

Miskolc – Csak a párbeszéd jelenthet kiutat az avasi lakótelepen kialakult helyzetből.

MVK: elterelések és késések várhatók október 17-én

Miskolc – Hogyan juthatnak haza az avasiak a tüntetések miatt?

MSZP: egymilliárdos megoldás az Avasra

Miskolc – Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a miskolci Avas lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére.


Hogyan készülnek a rendőrök a tüntetésre?

Miskolc – Ezt a kérdést is feltettük a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának.


Forgalomkorlátozások október 17-én – változás a közlekedésben

Miskolc – 2012. október 17-én bejelentett demonstrációk miatt a villamosok, a 21, 21B, 29, 31, 32, 34, 35, Tesco Avas, Auchan 2 autóbusz járatok közlekedésében késésekre, terelés kell számítani.


Forgalomkorlátozások Miskolcon október 17-én

Miskolc – Miskolc város területén 2012. október 17-én forgalomkorlátozással, vagy torlódással érintett útszakaszok.


Fokozott ellenőrzés október 17-én Miskolcon

Miskolc – Borsod-Abaúj-Zemplén Megye rendőrfőkapitánya a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. szakasza alapján 2012. október 17-én 7.00 órától 2012. október 18-án 7.00 óráig Borsod-Abaúj-Zemplén Megye teljes területére fokozott ellenőrzést rendelt el.


2012.10.16., kedd 14:18 DK: szélsőjobboldali parádé lesz az Avason

Miskolc – A szélsőjobboldal parádéjának nevezték a szerdai jobbikos tüntetést dr. Tompa Sándor és Varga Gergő DK-s képviselők.

2012.10.16., kedd 12:59: Hogy jutnak haza az avasiak szerdán?

Miskolc – A szerdai tüntetések miatt nem tereli el a buszokat az MVK Zrt., csak késésekre számítanak.

Miskolc – A miskolciak holnap újra kénytelenek lesznek eltűrni a politikai élet okos tojásainak következő erőszaktételét. A Jobbik, Gyöngyöspata és Devecser után most Miskolcot szeretné káoszba taszítani. A még a szocialistának se elég jó gyurcsányi minicsapat pedig ehhez nyújt segédkezet, ha már a parlamentben képtelenek észre vétetni magukat. Sebestyén László közleménye.

2012.10.16., kedd 10:20: Nem engedjük csatatérré változtatni az Avast! – Dr. Kriza Ákos polgármester közleménye

Miskolc – A Jobbik, az MSZP és a DK politikai játszótérnek nézik az Avast. Egyesek élő közvetítés közben költöznek be a lakótelepre, mások pedig dühödten felvonulást szerveznek, csak hogy feledtessék riasztó belső ellentéteiket. A szélsőséges erőknek az Avas csak eszköz a saját politikai céljaikhoz. A problémát azonban mi azután is kezelni fogjuk, hogy véget érnek a vonulgatások és levonulnak a szélsőségek az Avasról. – Dr. Kriza Ákos polgármester közleménye >>>

Ön részt vesz az október 17-ei miskolci demonstrációban?

  • Nem veszek részt
  • Igen, a Jobbik oldalán
  • Igen, a Demokratikus Koalíció oldalán
  • Igen, a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat oldalán

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...

2012.10.16., kedd 09:17: A Demokratikus Koalíció (DK) kezdi a demonstrációk sorát szerdán délután 1-kor, ők a Csabai kapuban útzárra kértek engedélyt. Egészen délután 3 óráig lesznek ott, majd az Ifjúság utcán felmennek az Avasra, a Fényi Gyula térre. Várhatóan 4 órára érnek oda, ahol a párt országgyűlési képviselői mondanak majd beszédet.

E közben, délután 2 órakor, az avasi posta előtt gyülekeznek majd a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat szimpatizánsai. Ők végigvonulnak az Avason, egészen az Avastetőn lévő sportpályáig, ott elindulnak, a Hidegh-sor irányában a városba, egészen a Szinva teraszig. Tervük az, hogy különböző pontokon csatlakozhatnak hozzájuk szimpatizánsok.Avas demonstráció nagyobb térképen való megjelenítése


A Jobbik által meghirdetett Magyar Élet Menete pedig délután 5 órakor kezdődik a volt Platán étterem előtt. Itt a jobbikos képviselők beszédet mondanak, majd elindulnak a Gesztenyés és Áfonyás utcák irányába és vissza a Platán elé. A mostani programból úgy tűnik, hogy egyszerre egy időben, egy helyen, legalábbis közel egymáshoz, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik tüntetői lesznek.

Elterelésekre is kell számítani, erről mára ígértek bővebb tájékoztatást.

ÉM-NSZR

©

Az MSZP egymilliárdot szánna avasi lakótelepi lakások visszavásárlására

Budapest, 2012. október 15., hétfő (MTI) – Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a miskolci Avas lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére.

Jobbik: a párt valami és nem valakik ellen demonstrál szerdán Miskolcon

Miskolc, 2012. október 13., szombat (MTI) – A Jobbik a Magyar élet menete elnevezésű, jövő szerdára tervezett megmozduláson valami, és nem valakik ellen demonstrál majd Miskolcon, az avasi lakótelepen – mondta Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján, a borsodi megyeszékhelyen.

Jobbik: akik ellenük vannak, azok a rend ellen vannak

Miskolc – Az október 17-re tervezett Magyar Élet Menete szeretné felhívni a kormány figyelmét a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, az emberek kilátástalan helyzetére – kezdte szombati sajtótájékoztatóját Egyed Zsolt országgyűlési képviselő.

A civilek türelmet kérnek, a Jobbik szerint már nincs

Miskolc – A civilek kérik a Jobbikot, ne vonuljanak fel az Avason, a párt nem enged, lesz felvonulás.

Jobbik: radikális közrendvédelmi intézkedések kellenek az avasi lakótelepen

Budapest, 2012. október 12., péntek (MTI) – A Jobbik szerint Miskolc avasi lakótelepén radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a “bitorolt” ingatlanok önkormányzati kisajátítására van szükség.

Horváth Aladár is felszólal Miskolcon

Miskolc – A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat október 17-én a “Hazáért, a Demokráciáért” elnevezéssel országos szintű ellendemonstrációt szervez.

Párbeszédre hívnak a civilek tüntetés helyett

Miskolc – Miskolc civil szervezetei nyílt levélben kérik az október 17-ére tervezett a „Magyar Élet Menete az Avason” címet viselő felvonulás szervezőit, hogy tegyenek le szándékukról. Ajánlják, hogy a felvonulás helyett keressék és találják meg az avasi közösség számára leghasznosabb megoldásokat.

Horváth Aladár: legnagyobb megmozdulására készül a cigányság Miskolcon

Miskolc, 2012. október 12., péntek (MTI) – Az elmúlt időszak legnagyobb megmozdulására készül a cigányság Miskolcon október 17-én – mondta Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért elnevezésű szervezet vezetője pénteken miskolci sajtótájékoztatóján.

Október 17.: vonul a Jobbik, a DK, és az MCNÖ

Miskolc – Jövő szerdán Miskolcon délelőtt fél 9-től este 9-ig több párt és szervezet is utcai demonstrációkat jelentett be.

Nagy kárt okozhatnak a túlfűtött indulatok

Miskolc – A Jobbik vonulása és az ellene szerveződő demonstráció veszélyeztetheti az avasi közösségépítő programot.

“Nem engedünk a provokációnak”

Miskolc – „Demokrácia van, így, ha valaki engedélyt kap az tüntethet. A jobbikos felvonulás céljával azonban nem értek egyet, demagógnak tartom – ezt mondta dr. Nagy Kálmán, a terület országgyűlési képviselője. Azt is: az Avason rossz helyzetben élnek családok, őket próbálja a Jobbik maga mellé állítani. „Mi viszont mindent elkövetünk, hogy a nehéz sorsú családok helyzete jobb legyen” – fogalmazott.

“Gond van az Avason…”

Miskolc – „Ne jöjjenek ide, mit lázítanak, van elég baj az Avason.” A bajt is sorolták: éhezés, szegénység, bűnözés.