Tüntetés az iskola előtt

Tüntetés az iskola előtt
Korábban megírtuk, hogy a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium egyik végzős osztálya, mivel az osztályfőnöküket a munkáltató elbocsátotta, esetleg másik intézményben folytatná tanulmányait.

Kedden délutánra az intézmény igazgatótanácsa ülést hívott össze. Az intézmény előtt megjelentek a diákok és a szülők, hogy ezzel is nyomatékot adjanak kérésüknek: vonják vissza osztályfőnökük és szaktanáruk elbocsátását.

Akinek mindent lehet

A szülők és a diákok izgatottan tárgyalták a lehetséges fejleményeket. Galambosné Tari Ágnes, az osztály magyar nyelv és irodalom szaktanára szívesen válaszolt a kérdésekre.

Szomorúnak tartom ezt a helyzetet, de örülök is, hogy így történt, mert bizonyos problémák így a felszínre kerülhettek. Nem lehet mindent a szőnyeg alá söpörni. Dantesz Tamást szeretik a tanítványai. Biztosan elkövetett hibákat, bár azokat teljes mélységükben nem ismerem. Nagyon sajnálnám, ha elmennének a diákok és az osztályfőnökük. Ha mégis bekövetkezik, megértem őket. Ebben az iskolában nem lehetett az iskolavezetéssel ellentétes véleménye senkinek. Vannak olyan kollégák, akiknek mindent lehetett, másoknak a legcsekélyebb vétség is főbenjáró bűnnek számított. Tizenöt évvel ezelőtt azért jöttem ide, mert itt szerettem volna átadni a diákjaimnak mindazt, amit én tudok. Sajnos, ebben csalódnom kellett. Könnyen lehet, hogy rám is Dantesz Tamás volt osztályfőnök sorsa vár.

Az ülésről késő délutánig nem kaptunk tájékoztatást, úgy tudjuk, hogy este rendkívüli szülőértekezleten tájékoztatta az intézmény igazgatója a szülőket a szaktanár elbocsátásának körülményeiről és okairól.

  • Előzmények
  •  

    – Nagy István Attila –