Tündérszépek 2021

2021.01.19. 18:00

Szépségek, férfiszemmel

Mint az élet más részein, a szépségversenyeken is érdemes az arany középutat megtalálni.

Kiss Daniel

Fotó: Shutterstock

Kicsit távol áll tőlem a szépségversenyek világa, de azért a női szépségről megvan a saját véleményem, mely talán belátást enged egy szépségverseny jelentkezőjének a férfiagy működésébe.

A felszín nem minden

Sokaknak lehet, hogy ennyi elég, de szerintem nem túlzás azt állítani, hogy a férfiak többsége nem csak a külsője alapján fogja vonzónak találni a hölgyeket. Persze egy szépségverseny mégiscsak a külsőről szól, így a belsőnek olyan részeire érdemes figyelni, amik megmutatkoznak a vetélkedő közben.

Egy ilyen jel a testbeszéd. Sokat elárulhat a lány járása, testtartása, az, hogy hogyan áll meg a kifutón, hogyan fordul meg, és az, hogy milyen kisugárzása van általában. Néhány dolog talán magától értetődő: nincsenek jó esélyei annak, aki botladozik, bukdácsol, nem tudja, hogy hol van, és még görnyedt is, mint egy kérdőjel. Az se jó, ha az érződik egy versenyzőn, hogy nem elég magabiztos, szégyellős, el akar bújni a közönség szemei elől. Viszont a másik véglet sem jó szerintem: az, aki túl magabiztos, pöffeszkedik, és akár lenéző is versenytársaival szemben. Ő akár taszítóbb is lehet annál, aki nem bízik önmagában. Utóbbi esetben persze megoszlanak a vélemények, van, akinek ez jön be, van, akinek az. Érdemesebb szerintem biztosra menni, és a kettő között valahol elhelyezkedni.

Smink, szemceruza, bőrradír? Mi férfiak jórészt azt se tudjuk, mik ezek, ha pedig látjuk, mennyit vesznek belőle a lányok, akkor elborzadunk. Aztán mégis örül a többségünk, ha egy jól ki­sminkelt arcot látunk, karbantartott szempillákat és selymes kinézetű bőrt.

A túlzás itt sem jó

Magam a természetes kinézet híve vagyok, de meg tudom érteni azokat, akik szeretik a szépítgetést. Elvégre nemcsak a fiúk kedvéért teszi magát széppé valaki, hanem így érezheti jól magát a saját bőrében. Az se árt, ha kicsit irigykednek a barátnők is, de ez már mellékes.

Azt viszont bizton állíthatom megint, hogy ha túlzásba viszik a kozmetikai szerek használatát, akkor a legtöbb fiú inkább furcsának fogja találni a hölgyet, mintsem elbűvölőnek.

Igaz ez a plasztikai műtétekre is. Például van olyan, hogy valaki nem érzi magát jól a saját bőrében egy szépséghiba miatt, amit ki akar javíttatni. De ugyanez igaz a tetoválásokra is: azok még népszerűbbek mindkét nemnél, a személyiség kifejezésének egyik módjaként.

Túlzás viszont, ha valaki annyira átoperáltatta magát, hogy már lassan csak egy Barbie babára hasonlít, vagy annyi mesterséges anyagot juttat a testébe, hogy már az egészségének is árt. Az sem vonzó a többségnek, ha úgy el van fedve egy lány a tetoválások által, hogy már az arcát sem látni. Ezek persze extrém példák, amik igazán nem is fordulnak elő a világban, de a lényeg szerintem itt is ez: van egy középút, amit követve a többség vonzónak fog találni.

Nem kell erőltetni

Akármilyen furcsa, de egyébként szerintem egy szépségverseny esetében sem kell túlzottan aggódni amiatt, amit mások gondolnak rólad. Mi van például, ha az előbb felsoroltak jellemzőek egy lányra? Összedől attól a világ, ha sokaknak nem jön be, hogy hogyan nézel ki? Nem.

Ezzel pedig vissza szeretnék térni a téma elején leírtakra: nagyobb jelentősége van a pozitív kisugárzásnak, mint elsőre hinnénk. Lehet, hogy külsőleg nem ámul el mindenki egy bizonyos ruhától, egy bizonyos mennyiségű sminktől vagy egy bizonyos tetoválástól, de ha te jól érzed magad a bőrödben, és ezt a világ számára megfelelően tudatod, akkor nincs mitől félni. Az se baj, ha nem vágod rá először a kérdezz-feleleknél, hogy mennyire imádod a gyerekeket, az adakozást és az állatokat. Én többre értékelem az őszinteséget.

Amit én, mint egyszerű férfi tudok ajánlani egy szépségverseny jelentkezőjének tehát ez: ne vidd túlzásba a külsőségeket, de az aggódást se. Légy önmagad, és bízz önmagadban annyira, hogy azt mi is lássuk.


Jelentkezz te is!

A jelentkezés egyszerű: ha 16 és 29 év közötti lány vagy, csak töltsd ki a jelentkezési lapot a tunderszepek.hu-n! Saját fotókkal is nevezhetsz, de akkor sem kell lemondanod a versenyről, ha nincs saját képsorozatod, hiszen ingyenesen elkészítjük a portfóliód. Ezután keresni fogunk, ha bekerültél az első fordulóba.

(A borítóképen: Milyennek látod magad? Fontos a magabiztosság!)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!