Túlkapásos feljelentésről nem tud a kapitány

Az olaszliszkai főutcán lakó három személy szerint riadalmat keltettek a múltheti demonstrációra kivitt rendőrkutyák. Állítólag feljelentést tettek, de a levél még nem érkezett meg a rendőrségre.

Nem érkezett feljelentés eddig a sárospataki rendőrkapitányságra amiatt, hogy bárki azt sérelmezte volna, hogy rendezvénybiztosításhoz kutyákat is használtak a rendőrök – erről dr. Téglás István alezredes, Sárospatak rendőrkapitánya beszélt, amikor a szerkesztőségünkhöz érkezett levél tartalmáról kérdeztük. A bejelentők ugyanis azt közölték, hogy feljelentést tettek a rendőrségen amiatt, hogy ebeket is bevetettek az egy héttel ezelőtt, Szögi Lajos emlékművénél megtartott demonstráció biztosításánál.

Kockázatnak megfelelően

A kapitány rámutatott, hogy a rendezvény kockázatának megfelelően, a helyiek nyugalmának garantálása érdekében vezényeltek jelentős létszámú rendőrt a főutcán tartott rendezvényhez. Ahhoz az eseményhez, amit a szervezők előzőleg bejelentettek. Semmi különleges nem történt.

A biztosításban résztvevő erők az előírásoknak megfelelően jártak el, és rendőrkutyát is szolgálatba vittek. Arról a kapitánynak nincs tudomása, hogy bárki írásos feljelentést tett volna emiatt. Hogy bárkit is zavart volna a rendőrkutyák jelenléte. Nem kizárható, hogy valaki írásban, postai úton küldött feljelentést a rendőrséghez. Ha mégis irat érkezne, kivizsgálnák az abban megfogalmazott észrevételt. Ha szükséges lenne, megtennék a megfelelő intézkedést. Ez azonban egyelőre csak teoretikus feltevés.

Ha mégsem, a média képviselőit tájékoztatják majd a dologról. Az ügyhöz szorosan hozzátartozik, hogy annak idején jelen voltak munkatársaink is a rendezvényen, és rendőri túlkapást nem láttak, nem tapasztaltak.

Címkék: , ,