Túlélte a temetését

Túlélte a temetését
Az ország minden tájáról érkeztek régi barátok és volt kollégák a 80 éves Frank Hughes temetésére, Darlingtonba. A volt buszsofőr halálhíre bejárta Nagy-Britanniát és külföldre is eljutott.

Sok ismerős tett meg komoly távolságot, hogy részt vegyen a szertartáson, mígnem egy órával később néhány gyászoló a főutcán össze nem futott a “megboldogulttal”.

A félreértést az okozta, hogy egyik volt kollégája meglátta a halálhírt az újságban. Eszerint Frank Hughes, a darlingtoni Hilda Streetről 80 éves korában elhunyt. A barát felhívta Frank utolsó munkahelyét, hogy a címet ellenőrizze, és a cégnél azt mondták neki, hogy tudomásuk szerint a volt buszsofőr a Hilda Streeten lakott. Ekkor a férfi értesítette azokat az ismerőseit, barátait, akik ismerték Franket.

Az “igazi” elhunyt családja meglepődött, hogy milyen sokan vettek részt a temetésen, de a tévedésre egészen addig nem derült fény, amíg a nyugalmazott sofőr fel nem hívta volt cégét. Ekkor az ügyeletes riadtan kérdezte: “Te élsz? Akkor kinek a temetésén voltunk?”

Frank szeretné már “halálát” elfelejteni. Mint mondja, elege van abból, hogy az emberek megállítják az utcán, és döbbenten kérdezik: “Hát te még élsz?”