Túl sós, túl zsíros chipsek

Húszból 10 chips nem felelt meg az előírásoknak a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség tesztjén. A szakemberek 6 magyar és 14 külföldi terméket vizsgáltak meg, ezeket 3 itthoni gyártól és 9 forgalmazó cégtől gyűjtötték össze.

 A legtöbb gond a chipsek csomagolásán olvasható jelöléssel volt, ezek ugyanis nem feleltek meg valóságnak. Találtak túl sós és túl zsíros rágcsálnivalót is.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség augusztusban vizsgált chipseket. A tesztre azért volt szükség, mert ezekben sok zsír és só van, vagyis nem túl egészségesek. Ennek ellenére évről-évre egyre több fogy belőlük. A 20 mintából 18 krumpli, 2 kukorica alapú volt.

Az eredmények szerint 20 termékből 8-nak a jelölése nem felelt meg az előírásoknak: egy zacskóban kevesebb chips volt annál, mint amennyit megjelöltek rajta. Három chips túl sós volt, egy pedig túl zsíros.

Az ízzel, a frissességgel és az állaggal nem volt gond, avas terméket sem találtak a fogyasztóvédők.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség arra kötelezte a gyártókat és a forgalmazókat, hogy pótolják a hiányosságokat. Ha ezt nem teszik meg egy hónapon belül, büntetésre számíthatnak – tudta meg a Független Hírügynökség Klima Katinkától, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szóvivőjétől.