Mezőkövesd

2019.10.02. 13:00

Extrémsport-park nyílt

Mezőkövesden hivatalosan is birtokba vehették a nemzetközi versenyekre is alkalmas skate-parkot.

Tóth Balázs

Bemutatót is tartottak

Az MK Crew gördeszkás, biciklis és rolleres bemutatójával szombaton délután avatták föl a Kőképnél épített extrémsport-pályát, az esemény az Életmódváltó Hetek sorozat része is volt.

Sikerült teljesíteni

Az ünnepségen dr. Fekete Zoltán polgármester Szabó Richárd 2016-ban írt és 659 iskolás aláírásával támogatott levelét olvasta föl, amelyben egy skate-park építését kérték a várostól. Mint mondta, három év múlva sikerült teljesíteni a kérést az Európai Unió által támogatott Zöld város programban. Körülbelül 141 millió forintba került a környék átépítése, a skate-park, létesült egy nagy füves, öntözhető focipálya, illetve kiszolgálóhelyiség is. A terület Szomolyai út felőli részét a Matyó Kertbarát Egyesület gondjaira bízzák. Megemlítette azt is, hogy a park egyik sarkában gokartpályát szeretnének kialakítani. A parkot már építés közben is sokan használták, s ma már Egerből, Miskolcról is jönnek ide gyakorolni fiatalok. Kérte, gondozzák, óvják a parkot.

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője szerint a város sok olyan dologgal büszkélkedhet, ami máshol nincs vagy így egyben nem fordul elő: templomok, gyógyfürdő, kultúra, élvonalbeli csapatok és most már egy extrém sportpálya is. Szerinte Mezőkövesden különleges tehetségű emberek élnek, különleges város, ahol jó élni, nem lehet megtenni, hogy ne figyeljenek oda a kérésekre.

Szabó Richárd, az MK Crew tagja, a levél írója elmondta, nagyon örültek, hogy megvalósult a pálya.

– Úgy gondoltuk, nem volt lehetőségünk a fejlődésre, nem volt hozzá Kövesden megfelelő létesítmény. Mégis nagyon sokan törekedtünk arra, hogy gyakoroljunk, fejlődjünk. Úgy gondoltuk, megpróbálkozunk egy aláírásgyűjtéssel – beszélt a csapat motivációjáról. – A pálya megépülése óta észrevettük, egyre többen kezdtek a sporttal foglalkozni. Ügyes, tehetséges fiatalok bukkantak elő. Fejlődni fog a sport színvonala; azon leszünk, hogy minél több fiatalt minél több versenyre eljuttassunk, megmutathassák tehetségüket. Az idősebbek, a hozzám hasonló 20-21 évesek már egyetemre járnak, dolgoznak, így kevésbé tudunk kint lenni a pályán, a fiatalok viszont napi szinten jönnek. Hallom a híreket, küldik a képeket, 15-20 ember is kint gyakorol egy hétköznapon. Megvolt az igény a pályára, megvan erre az újabb generációknál is.

Mint mondta, ezen a pályán lehetőség van komolyabb, országos, európai versenyek rendezésére, ugyanis minden elem megvan hozzá. Támogatással, szervezéssel létre tudják hozni ezeket a versenyeket.

– Más városokból kérdezgettek, hogyan tudtuk létrehozni, hogyan gyűlt össze ennyi aláírás. Egy jól megfogalmazott levél kell és egy olyan közösség, amelyben mindenki tesz egy ügyért. Mezőkövesd iskoláiban és Egerben is gyűjtöttünk aláírásokat a diákoktól, egy nagy közösség erejével jött létre a park, a polgármester és a helyiek támogatásával – fejtette ki Szabó Richárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában