Tükörtojás volt a kivégzett utolsó vacsorája

Kivégeztek egy férfit az egyesült államokbeli Ohio államban. Öt gyilkosság miatt szabták ki rá a legsúlyosabb büntetést. Egy másik halálra ítélt kivégzését az utolsó pillanatban elhalasztották.

John Fuatenberry egykori kamionsofőrt egy 1991 februárjában történt ohioi gyilkosság miatt tartóztatták le, később pedig további négy ember megölését ismerte el – velük Alaszka, Oregon és Tennessee államokban végzett. Helyi idő szerint kedd délután adták be neki a méreginjekciót a lucasville-i fegyházban – mondta Andrea Carson, a börtön szóvivője.

Szokás szerint előző este teljesítették kérését: utolsó vacsoraként két tükörtojást, krumplit, paradicsomot és két szelet csokoládét kapott a halálraítélt. Idén másodszor hajtottak végre halálos ítéletet Ohio államban. A férfi családtagjai nem voltak ott a kivégzésénél, de két áldozatának hozzátartozói igen.

Ezalatt egy másik siralomházban a cellájában maradhatott egy rab. Paul Warnert egy 16 éves lány 1999-es meggyilkolásában találta bűnösnek a bíróság Virginiában. Ügyét azonban ismét megvizsgálják – közölte az amerikai állam ügyészsége.

Az Egyesült Államokban tavaly 38, idén pedig már 33 rabot végeztek ki, a legtöbb embert Texas államban.Sporthírek