Tudomásul vette a rendőrség a Jobbik szombatra tervezett tüntetését

Megtarthatja a Jobbik a fővárosi Szabadság térre tervezett szombati tüntetését, a rendőrség tudomásul vette ugyanis az erről szóló bejelentést. Az Országos Rendőr-főkapitányság a tervezett demonstráció kapcsán csütörtökön annyit közölt, hogy hétvégére sok rendezvényt jelentettek be különböző szervezők Budapestre. A rendőrség ezeket a rendezvényeket biztosítja, de minden olyan esetben fellépnek, amikor jogsértést tapasztalnak, így akkor is, ha a tüntetők viselkedése másokban félelmet vagy megbotránkozást kelt. A csütörtöki közleményben a rendezvényeket illetve a bejelentőket nem nevezik meg.

Július 4-én a rendőrség a Magyar Gárda és a Budaházy György melletti szimpátiatüntetést nem engedélyezte. A tüntetők mégis elmentek a Deák térre, de ott feloszlatták a demonstrációt a rendőrök. Kiemelték a gárda egyenruhásait is, a Magyar Gárda Egyesületet megszüntető bírósági határozatra hivatkozva.

A Jobbik csütörtöki állítása szerint a gárdista formaruhára vonatkozó belső iránymutatást az országos rendőrfőkapitány visszavonta. A július 11-i tüntetéssel a július 4-i – megtiltott – demonstráció feloszlatása és a Magyar Gárda egyenruháját viselők előállítása miatt akarnak tiltakozni a szervezők szerint.