Tubes: a biztostól kért segítséget a házelnök – Dunántúli Napló

Tisztán szeretne látni a tervezett katonai radar ügyében az Országgyűlés elnöke, ezért a jövő nemzedékek országgyűlési biztosához fordult levélben. Szili Katalin a Dunántúli Naplónak elmondta: az Országos Területrendezési Terv parlament által elfogadott módosítása kapcsán kért tájékoztatást. A lokátort ellenző civilek szerint ugyanis a módosítással, illetve az építési törvény átalakításával bármikor elkezdődhet a NATO radar építése […]

Tisztán szeretne látni a tervezett katonai radar ügyében az Országgyűlés elnöke, ezért a jövő nemzedékek országgyűlési biztosához fordult levélben. Szili Katalin a Dunántúli Naplónak elmondta: az Országos Területrendezési Terv parlament által elfogadott módosítása kapcsán kért tájékoztatást. A lokátort ellenző civilek szerint ugyanis a módosítással, illetve az építési törvény átalakításával bármikor elkezdődhet a NATO radar építése a Tubesen. Függetlenül attól, hogy folyamatban van egy per, amelynek kimenetele akár döntő lehet a lokátor megépítésének ügyében.
Az országgyűlési biztos olyan jogosítványokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy akár folyamatban lévő perbe is beléphet, illetve beavatkozhat. Ha vizsgálata után maga is osztja a civilek aggályait, akkor segítheti őket a perben, ami végül döntő lehet – írja a lap.