Áttörve a hallgatás falát

Miskolc – Miskolcran érkezett az „Ecsettel a rák ellen” 24 órás Lilly festőmaraton 25 legjobb alkotása. Utolsó állomáshelyén, a Herman Ottó Múzeumban (Miskolc, Papszer 1.) április 29-ig látható.

A világ 43 országában másodszor meghirdetett, nemzetközi képzőművészeti pályázat magyar képeiből készült tárlatot az ország hét pontján állították ki.

A Budapesten tavaly megrendezett „24 órás Lilly festőmaraton” célja az volt, hogy alkotásra ösztönözze mindazokat, akik valaha kapcsolatba kerültek a daganatos megbetegedésekkel, és felhívja a figyelmet a napjainkban vezető halálozási okká vált betegségcsoportra. Összesen 150-en ragadtak ecsetet, hogy „vászonra vessék” a rákbetegséghez kötődő gondolataikat, érzéseiket. A kezdeményezés fő koordinátora a Magyar Rákellenes Liga és a Lilly Hungária Kft volt.

A legjobb alkotások nemzetközi képzőművészeti pályázaton is részt vettek. A díjazottak között volt Balogh Lászlóné, a megyei kórház onkológiai centrumának szakdolgozója is, aki a a megnyitón szavakkal is kifejezte, milyen fontos a rákbetegek, hozzátartozóik, s gyógyítóik számára minden lehetőség, amely segíthet áttörni a hallgatás falát.

Info

A vándorkiállításról:

www.ecsettelarakellen.com