Éttermek és ingyenes internet a Molnál

Az év végéig fokozatosan 100 töltőállomásán igyenes internetezési lehetőséget teremt a Mol, amely a jövő év elejétől magas szinvonalú éttermeket is kiépít. Egyelőre Mosonmagyaróvárott, 2 állomáson, majd még további négyet – jelentette be csütörtökön Geszti László kiskereskedelmi igazgató. Az olajtársaság nagy tempóban bővíti gyógyszerárusító pontjainak számát, és újabb kutakon teszi lehetővé a közvetlen kártyás fizetést is.

Néhány töltőállomáson már igénybe vehető az ingyenes, vezeték nélküli (WIFI) internet-kapcsolat, amely összesen 100 egységben lesz elérhető az év végéig. A Mol ezen felül megállapodott a svájci központú Marché International nevű céggel, amelynek értelmében óriási, 1000-1200 négyzetméter alapterületű önkiszolgáló éttermeket épít. Jövő év elején adják át az első kettőt az osztrák határ előtt. A Független Hírügynökség értesülése szerint a következők az M7-esen, a Balatonnál, majd az M3-as mentén nyílnak. Egy-egy étterem létesítése több száz millió forintba kerül, az első két egység éves forgalma 1,6 millió euró (400 millió forint) lesz – mondta Olivier Althen, a Marcfhé vezérigazgatója.

A Mol elsőként élt a patikán kívüli gyógyszerárusítás lehetőségével, mostanra 32 kútján találhatók ilyen eladóhelyek, s még ebben az évben további 100 hellyel bővíti a kínálatot. Az emberek megkedvelték, különösen este és hétvégeken – mondta Geszti László.

Jelenleg még csak egy állomáson építették ki az úgynevezett gyorsító sávot, amely a kút mellett teszi lehetővé a közvetlen bankkártyás fizetést, kikerülve a sorállást a bolti pénztárnál. További kutakon építik ki a lehetőséget, és dolgoznak azon is, hogy a berendezések készpénzt is elfogadjanak.Sporthírek