Friss hírek

2009.11.05. 14:29

Draskovics: az állami vezetõk is csak indokolt esetben használhassák a Margit hidat

<p>Arra kérte csütörtökön Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter az országos rendõrfõkapitányt, hogy intézkedjen azzal kapcsolatban, hogy a felújítás alatt álló Margit hidat védett állami vezetõk is csak akkor használhassák, ha az elkerülhetetlen - tájékoztatott közleményében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium.</p>

A Fõvárosi Önkormányzat döntése szerint a felújítás alatt álló hídon csak a BKV járatai és a megkülönböztetõ jelzést használó jármûvek mehetnek át. Az RTL híradó keddi kiadásában azonban arról számolt be, hogy néhány óra alatt 33 kocsi hajtott át az átkelõn megkülönböztetõ jelzéssel. Volt olyan autó, amelyik a híd elõtt felkapcsolta a villogót, átment, majd lekapcsolta. Sok hivatali kocsi közlekedik így, de rendõrök, diplomaták is kihasználják a kiskaput, hogy a hídon most csak megkülönböztetõ jelzéssel, 10 kilométeres óránkénti sebességgel lehet átmenni.

Ezért kérte most Draskovics Tibor Bencze Józsefet, hogy intézkedjen a megkülönböztetõ jelzéseket használó jármûvek ügyében. A rendészeti miniszter az szeretné, hogy a hídon ezután a védett állami vezetõk is csak akkor mehessenek át, ha az elengedhetetlen - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!