Trombitát és klarinétot vesznek az egymillióból Miskolcon

Dr. Zsiga Marcell, Deák Csaba és Sándor Zoltán
Dr. Zsiga Marcell, Deák Csaba és Sándor Zoltán
Miskolc – Egymillió forinttal támogatja a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetét a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. A kft. ügyvezetője, Zsiga Marcell tegnap adta át az adományt a Miskolci Egyetem kancellárjának, Deák Csabának és a zeneművészeti intézet intézetigazgatójának, Sándor Zoltánnak.

Az ügyvezető elmondta: a zeneművészeti intézet az észak-magyarországi térségben nagyon fontos értéket képvisel. A Szerencsejáték Zrt. az idén 400 millió forinttal támogatta a kultúrát és az oktatást országszerte. Hisz kiemelt céljuk, hogy társadalmi szerepvállalásuk az egészségügy, a sport, az oktatás és a kultúra területét érintse.

Deák Csaba kancellár kiemelte: a zeneművészeti intézet az egyetem ékszerdoboza, magas szintű zenei oktatást képvisel és nemzetközi sikereket ér el. Legutóbb Veronában, ahol a legmagasabb, arany fokozatú minősítést érdemelte ki a Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett kórusversenyen.

Sándor Zoltán intézetigazgató hozzátette: az adományt hangszervásárlásra költik, hisz arra az utóbbi években nem sok lehetőségük adódott. Az egymillió forintból egy kiváló minőségű trombitát és egy klarinétot vásárolnak. Jelezte: az intézet hallgatói nem rendelkeznek olyan anyagi forrással, hogy első osztályú hangszert vásárolhassanak.

ÉM-HE