Hajdú-Bihar

2011.07.19. 14:48

Pocsaj: tiszta víz

Pocsaj - Még mindig folynak a munkálatok Pocsajban az Ivóvízminőség-javító program keretében – adta hírül Kecskés Gyula polgármester.

Pocsaj - Még mindig folynak a munkálatok Pocsajban az Ivóvízminőség-javító program keretében – adta hírül Kecskés Gyula polgármester.A napokban folytatott megbeszélések után a polgármester elmondta, hogy az Aquaprofit Zrt képviselője tájékoztatta a fejleményekről, a munkálatokról, melyek nemsokára befejeződnek (a cég csinálja a szivattyútelepet, tározót). Augusztus végével a műszaki átadás is megtörténik, és ezt követően a későbbiekben tiszta, kifogástalan ivóvizet fog kapni a község.

A tulajdonba adás is meg fog történni – az önkormányzat tulajdonát fogja képezni. A működtetést az önkormányzat fogja meghatározni, mely a település előrehaladását fogja segíteni.

- Az önkormányzat legszívesebben saját maga működtetné az ivóvíz-szolgáltatást. A képviselőtestület ebbéli szándékát már ki is fejezte.

A Vízmű Rt a vagyon átadásáról még nem döntött. Az a koncepció, hogy az ivóvíz-vagyont a tulajdonos birtokába adja, a későbbiekben a tulajdonos gondoskodik a működtetéséről. Ő dönti el, hogy kire bízza e szolgáltatás végzését. Egyelőre lehet még szó az önállóan működtetett ivóvíz-szolgáltatás folytatására. Megpróbál az önkormányzat ezzel a lehetőséggel élni, kikerülni ezeket a buktatókat, melyeket ezek rejtenek. Mindehhez kérjük a lakosság türelmét és támogatását – tájékoztatott a polgármester.

- Nagyné Kelemen Mónika, civil tudósító -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!